fredag den 24. maj 2019

14. Studiedag (undervisning)- 24.05.19

Fokus: Redesign af eksperimenter og eksperimentvejledning

HUSK: 

”Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Den værdi der skabes kan være af økonomisk, social eller kulturel art.”


Hvad er definitionen af 'værdi' i konteksten ? Det er vigtigt at forholde sig til.

Eleverne skal være en del af vores værdiskabende processer.

Målet er hele tiden, at vores elever udvikle entreprenørielle kompetencer.
______________________________________________________________________________


Gode råd til videreudvikling af mit eksperiment

- Holdet vælger råvarekurven ift. et fælles tema

- brainstorm på kreative retter der ikke er set før

- Samme ret med henholdsvis konventionel / økologiske varer --> smagsforskel

- virksomhed og elever sætter rammen

- Produktet skal overraske virksomheden

- Bæredygtigt

- Må ikke kunne fotograferes ?

- Blindsmagning

- Brainstorm med eleverne før opgaven er besluttet og gentag med virksomheden

- Bagholdsangreb til sidst: retten skal laves på bål

- Ekstern smagsdommer

ØVELSE:

Engel - peg på alle de positive sider ved det ændrede eksperiment

Djævel - peg på alt det der kan gå galt 

Dommer - vurder selv hvad der kan bruges af ovenstående input til at ændre idegenereringsprocessen positivt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar