14. Studiedag (undervisning)- 24.05.19
Fokus: Redesign af eksperimenter og eksperimentvejledning
HUSK:
”Entreprenørskab
er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat
til værdi for andre.
Den værdi
der skabes kan være af økonomisk, social eller kulturel art.”
Hvad er definitionen af 'værdi' i konteksten ? Det er vigtigt at forholde sig til.
Eleverne skal være en del af vores værdiskabende processer.
Målet er hele tiden, at vores elever udvikle entreprenørielle kompetencer.
______________________________________________________________________________
Gode råd til videreudvikling af mit eksperiment
- Holdet vælger råvarekurven ift. et fælles tema
- brainstorm på kreative retter der ikke er set før
- Samme ret med henholdsvis konventionel / økologiske varer --> smagsforskel
- virksomhed og elever sætter rammen
- Produktet skal overraske virksomheden
- Bæredygtigt
- Må ikke kunne fotograferes ?
- Blindsmagning
- Brainstorm med eleverne før opgaven er besluttet og gentag med virksomheden
- Bagholdsangreb til sidst: retten skal laves på bål
- Ekstern smagsdommer
ØVELSE:
Engel - peg på alle de positive sider ved det ændrede eksperiment
Djævel - peg på alt det der kan gå galt
Dommer - vurder selv hvad der kan bruges af ovenstående input til at ændre idegenereringsprocessen positivt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar